Woord van het Jaar 2014 - Nomineren maar!

 

De zoektocht naar het Woord van het Jaar 2014 in Vlaanderen is gestart. De verkiezing begint met het verzamelen van nieuwe woorden. Nieuwe woorden kunt u insturen tot en met 24 november op www.vandale.be/woordvanhetjaar.

De ingezonden woorden moeten het liefst in 2014 ontstaan zijn, maar in ieder geval in 2014 in Vlaanderen populair geworden zijn. Van alle ingezonden nieuwe woorden maken we shortlists in vijf categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Bovendien maakt Van Dale een shortlist van 10 woorden die door Van Dale zelf genomineerd worden.

Van 25 november tot en met 15 december kan er gestemd worden om per categorie een winnaar te bepalen en om hét Woord van het Jaar 2014 in Vlaanderen te kiezen. Op dinsdag 16 december 2014 worden de winnende woorden per categorie en hét Woord van het Jaar bekendgemaakt.

 

Ook dit jaar is er weer de verkiezing van het Kinderwoord van het Jaar. Dit is een samenwerking van Ketnet met de Jommekeskrant. Om een kinderwoord in te zenden, gaat u naar de website van Ketnet.