Wablieft-prijs 2015 voor Heerlijk Helder

Jan Hautekiet en Ann De Craemer

 

De Wablieft-prijs 2015 gaat naar radiomaker Jan Hautekiet en auteur Ann De Craemer voor de campagne Heerlijk Helder. Het programma Hautekiet van Radio 1 besteedde dit jaar veel aandacht aan klare taal. Dit doen ze omdat de overheid, ambtenaren en vele anderen te vaak onnodig onbegrijpelijke taal gebruiken.

Jan Hautekiet lag dankzij zijn duidelijk taalgebruik al enkele jaren in de bovenste schuif bij Wablieft. Met 'Heerlijk Helder' overtrof hij helemaal onze verwachtingen. Auteur Ann De Craemer, die in 2014 al de shortlist haalde, was de sterkhouder van de campagne. Zij was niet alleen voorzitster van het Heerlijk Helder-panel. Samen met Jan Hautekiet schreef Ann ook het Heerlijk Helder-boek met als slogan: "Weg met krommunicatie!"

Zo werd de weg waaraan Wablieft al 30 jaar timmert, plots geplaveid door Jan Hautekiet en Ann De Craemer. En of we daar blij mee zijn.

Wablieft is het Centrum voor Duidelijke Taal. De Wablieft-prijs gaat elk jaar naar een persoon, organisatie of project. De winnaar maakte het afgelopen jaar informatie breed toegankelijk of zette zich in voor de nood aan meer klare taal. Dit alles om meer mensen te laten deelnemen aan onze maatschappij.

De voorbije jaren bekroonde Wablieft onder meer het Red Star Line museum in Antwerpen, acteur Dimitri Leue, voetballer Vincent Kompany, mediafiguur Goedele Liekens, weerman Frank Deboosere en het project G-kracht.

bron: Wablieft