Vincent Kompany wint Wablieftprijs voor heldere taal

Vincent Kompany

 

Voetballer Vincent Kompany heeft de Wablieftprijs gewonnen. Met de prijs bekroont Wablieft projecten, organisaties of personen die duidelijke taal gebruiken. Wablieft, het centrum voor duidelijke taal in Vlaanderen, geeft ook een krant uit in eenvoudig Nederlands.

Kompany, de aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels, volgt de actualiteit op de voet en heeft niet veel zinnen nodig om zijn mening uit te drukken, luidt het in een persbericht. "Zijn kernachtige tweets blinken uit in helderheid en gaan de wereld rond."

"In interviews praat Kompany niet in clichés. Hij is eerlijk en recht voor de raap. Kortom: Kompany is een rolmodel voor duidelijke communicatie", staat ook te lezen op de website van Wablieft.

Wablieft, het centrum voor duidelijke taal in Vlaanderen, nomineerde naast Kompany ook muzikant Kapitein Winokio en de campagne "Ik haat lezen!" van ADIbib, dat digitale versies van gewone, gedrukte schoolboeken ter beschikking stelt aan leerlingen met ernstige lees- en schrijfproblemen.

bron: deredactie.be

 

Wablieftprijs 2012