Red Star Line Museum wint Wablieft-prijs 2014

Red Star Line Museum

 

De Wablieft-prijs 2014 gaat naar het Red Star Line Museum in Antwerpen. Het Red Star Line Museum haalde het van twee andere genomineerden: VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten en auteur Ann De Craemer.

Het museum brengt het verhaal van twee miljoen passagiers die hun geluk gingen zoeken in Noord-Amerika. En daarbij besteedt het extra aandacht voor heldere taal. Een toegankelijke uitleg begeleidt de bezoeker tijdens zijn parcours door het museum. Het zijn telkens beknopte teksten die de essentie weergeven en die toch de verschillende nuances blootleggen van de verhalen. Dat maakt het museum, én de boodschap van migratie, toegankelijk voor een heel breed publiek.

Wablieft reikt ieder jaar de Wablieft-prijs uit. Hiermee bekroont de redactie projecten, organisaties of personen die duidelijke taal gebruiken om informatie toegankelijk te maken. Enkele vorige winnaars zijn Vincent Kompany (2012), de Christelijke en Socialistische Mutualiteiten (2009) en Hendrik Vos en Rob Heirbaut met hun boek ‘Hoe Europa ons leven beïnvloedt’ (2008). De eerste Wablieft-prijs ging naar VRT-weerman Frank Deboosere (1997).

bron: wablieft.be