Ketnet heeft een nieuwe app gelanceerd voor tablets. Kinderen kunnen de stem van een van de Ketnetwrappers inspreken in drie verschillende filmpjes. Met de app, "Ketnet dub", wil Ketnet kinderen stimuleren om hardop te lezen.

Ketnet heeft in het kader van de Jeugdboekenmaand een nieuwe leesapp voor kinderen van zes tot negen jaar ontwikkeld: Ketnet dub.

De gratis app voor tablets wil lezen leuker maken. Kinderen kunnen de stem van een van de Ketnetwrappers inspreken in drie verschillende animatiefilmpjes. In het driedelige avontuur "Paniek in Hamsterdam" gaan de wrappers op zoek naar hun hamster Hoera.

In de uitwerking van "Ketnet dub" werd rekening gehouden met leesniveaus van de kinderen aan de hand van het AVI-systeem (Analyse van Individualiseringsvormen). Dat systeem wordt ook in lagere scholen gehanteerd.

De kinderen kiezen eerst een van de drie afleveringen die ze willen inspreken. Daarna kunnen ze het filmpje in preview bekijken en vervolgens begint de aflevering af te spelen en spreekt de gebruiker de stem van de wrapper in. Het opgenomen filmpje kan herbekeken worden en ook gedeeld via sociaalnetwerksites.

bron: deredactie.be