Acht jonge wetenschappers strijden om de PhD Cup 2017

logo PhD Cup

Acht jonge onderzoekers presenteren op 2 oktober hun proefschrift tijdens de finale van de PhD Cup. Dat moeten ze zo helder mogelijk doen, te begrijpen voor een breed publiek en binnen drie minuten. De hoofdprijs: een voucher voor een opleiding aan de Vlerick Business School ter waarde van 10.000 euro, en bekendheid voor hun onderzoek.

"Jaarlijks worden zo'n 1.600 doctoraten afgewerkt in Vlaanderen. Slechts een fractie daarvan komt het grote publiek ter ore." Zo staat het op de website van Scriptie vzw, de organisator van de PhD Cup. Via deze wedstrijd wil de organisatie wetenschappers stimuleren om met hun onderzoek naar buiten te komen. En om hun onderzoek zo voor te stellen dat een breed publiek het kan begrijpen.

59 kandidaten stuurden een dossier in, waaruit 16 genomineerden overbleven. Zij mochten een vierdaagse mediatraining volgen, onder meer bij VRT. Vandaag blijven er nog 8 finalisten over. Elke deelnemer stelt zijn of haar onderzoek voor in een kort filmpje op canvas.be. Daar kunt u ook stemmen voor de publieksprijs.

De finale vindt plaats op maandag 2 oktober in de Handelsbeurs in Gent en is vanaf 20 uur gratis bij te wonen. Inschrijven is verplicht en kan via de website van de PhD Cup. De wedstrijd is ook te bekijken via een livestream op de website en op Facebook.

De winnaar van de PhD Cup is ook te gast op de taalavond in Leuven, op 22 november.